Visy Oy
COMPANY   |    SOLUTIONS   |    CONTACTS   |    NEWS   |    REFERENCES   |    VISY HELP DESK
SOLUTIONS

Solutions Overview

Ports and Terminals
Borders and Customs
Train Terminals
Industry and Logistics

Software


43% kaikista ohjelmistoista on laittomia kopioita. Luvattomien ohjelmistojen kaupallinen arvo Suomessa vuonna 2010 oli 146 miljoonaa euroa (Business Software Alliancen vuoden 2010 maailmanlaajuinen ohjelmistopiratismia koskeva tutkimus).

Yksi tie ohjelmistoyrityksen kasvulle on piratismista koituvien tappioiden minimointi yhdistettynä joustavan lisensoinnin johdosta laajentuneeseen asiakaspohjaan. Aloittavalle investointivaiheessa olevalle ohjelmistoyritykselle teknologian ja tuotteen suojaus ovat elinehto. Tällaisessa tilanteessa esimerkiksi Visy Oy alkoi käyttää WIBU -tuotteita.

Saksalaisen WIBU SYSTEMS AG:n CodeMeter-teknologia tarjoaa suojaus- ja lisensointiratkaisun ohjelmistoille sekä digitaaliselle aineistolle. Perusideana on, että yhden CodeMeter-avaimen muistiin voidaan tallentaa eri ohjelmistovalmistajien lisenssejä, jolloin sekä lisensoija että asiakas säästävät laitteistokustannuksissa. CodeMeter tukee yleisimpiä käyttöjärjestelmiä ja on saatavilla niin laitteisto- kuin ohjelmistopohjaisenakin sovelluksena.

Ohjelmistosuojaus CodeMeterilla

Laitteistopohjainen ohjelmistosuojaus CodeMeterilla tapahtuu esimerkiksi USB-porttiin liitettävän CodeMeter-avaimen avulla, jonka muistiin suojausteknologia sekä lisenssi-informaatio on tallennettu.

Suojaus voidaan tehdä myös täysin ohjelmallisesti ilman laiteavainta. Tällöin asiakas ei tarvitse konkreettista CodeMeter-avainta, vaan hänelle lähetetään CodeMeterAct-lisenssi, joka aktivoidaan esimerkiksi puhelimen tai internetin välityksellä

Ohjelmistolisensointi CodeMeterilla

CodeMeter License Central -käyttöliittymällä voidaan luoda, päivittää ja lähettää lisenssejä asiakkaille. Esimerkiksi yksittäinen käyttäjälisenssi voidaan päivittää usean käyttäjän lisenssiksi ilman, että avainta tarvitsee vaihtaa. Lisensointimallien kustomointi asiakkaan tarpeiden mukaan tuottaa lisäarvoa sekä ohjelmisto-omaisuuden haltijalle että asiakkaalle.

Tuetut käyttöjärjestelmät

Windows 32-bit/64-bit, Windows Embedded, Windows CE, Linux 32-bit/64-bit, Mac OS X, Sun Solaris 10, Java, .NET 1.1, 2.0, 3.0 ja 3.5


WIBU-SYSTEMS AG

Mobile: +358 500 891794
Email: wibu(at)visy.fi